Zodiac Chinezesc 2013 pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc

Originile horoscopului chinezesc s-au pierdut in negura timpurilor. Nu se stie decat ca au trecut mii de ani de pe vremea cand astrologii orientali isi demonstrau arta si ca astrologia chinezeasca continua sa ne fascineze si sa ne starneasca interesul.

In astrologia chinezeasca sunt 12 semne zodiacale, care poarta numele a 12 animale diferite. Nimeni nu stie cu exactitate cum au fost alese aceste animale, dar circula o legenda care ne ofera o explicatie.

Potrivit acestei legende, odata, cu ocazia Anului Nou, Buddha le-a chemat in fata sa pe toate animalele din regatul lui. Din nefericire, din motive stiute doar de animale, au venit numai ouasprezece. Primul sosit a fost Sobolanul. Au urmat, in ordine: Boul, Tigrul, Iepurele, Dragonul, Sarpele, Calul, Capra, Maimuta, Cocosul, Cainele si in final Porcul.

Drept recunostinta, Buddha a hotarat ca fiecare an sa primeasca numele unuia dintre aceste animale. Si nu numai atat: el a dorit ca toate fiintele care au vazut lumina zilei intr-un anumit an sa imprumute, partial, personalitatea animalului sub semnul caruia s-au nascut. De aceea, cei nascuti in Anul Boului vor fi muncitori, fermi si incapatanati ca Boul, pe cand cei nascuti in Anul Cainelui vor fi loiali si credinciosi ca un Caine. Este imposibil ca toti oamenii sa mosteneasca absolut toate caracteristicile semnului lor zodiacal, dar similitudinile sunt de-a dreptul incredibile. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care oamenilor li se pare ca un horoscop chinezesc este atat de fascinant si plin de invataturi.

Pe langa cele 12 zodii, in zodiacul chinezesc sunt si 5 elemente care au o anumita influenta asupra fiecarui semn in parte. Aceasta influenta poate fi pozitiva sau negativa, in functie de cum accentueaza ori modereaza caracteristicile de baza.

Pentru a afla in ce an v-ati nascut, consultati tabelul anilor in zodiacul chinezesc sau calculati zodia chinezeasca.. Cum anul chinezesc se bazeaza pe anul lunar, incepand abia la sfarsitul lui ianuarie sau inceputul lunii februarie, este important ca persoanele nascute in aceste doua luni sa fie foarte atenti la datele limita ale anilor chinezesti pentru a evita orice eroare.

Pe site-ul nostru puteti gasi si compatibilitatea dintre zodiile chinezesti, atat in cazul relatiilor strict personale, cat si in cel al relatiilor de serviciu. De asemenea, tot aici gasesti detalii referitoare la semnele care guverneaza fiecare ora a zilei. Cu ajutorul lor este posibil sa va aflati ascendentul. El are, ca si in astrologia europeana, o influenta semnificativa asupra personalitatii dumneavoastra.